donatiu mascaretes barcelona

L’Ajuntament ha habilitat el magatzem municipal del carrer del Perú (on habitualment es guarden les urnes electorals) per rebre mascaretes donades per particulars. Segons ha explicat la regidora de Salut, Gemma Tarafa, ja n’hi ha prop de 20.000 donades “majoritàriament per la comunitat xinesa” per fer front a la situació de “problemes d’accés” a aquest material sanitari de protecció contra el coronavirus.

En aquest sentit, Tarafa ha fet una crida perquè els particulars (empreses i entitats) que en tinguin les duguin al magatzem municipal.

Com donar mascaretes a l’Ajuntament?

Per fer el donatiu de mascaretes, els donants es poden adreçar al magatzem que hi ha al carrer del Perú, número 254, de 9.30 a 13.30 h. Allà hi haurà els tècnics de l’Ajuntament, que rebran el material sanitari i l’emmagatzemaran.

On aniran a parar les mascaretes?

Gemma Tarafa ha explicat que les mascaretes es distribuiran “de manera prioritària” a aquells “serveis essencials que ho necessitin per poder treballar en el dia a dia”. En aquest sentit, Tarafa ha precisat que la primera remesa de mascaretes s’ha enviat —aquest dijous— a “les treballadores del SAD (el servei d’atenció domiciliària)”.

Els hotels, per als vulnerables

En paral·lel a la crida per rebre mascaretes, l’Ajuntament està rebent l’oferta d’hotelers que posen a disposició de l’Administració desenes de llits lliures (aquestes setmanes, molts allotjaments han tancat portes al públic). Tarafa ha anunciat que el consistori està estudiant qui se’n podrà beneficiar: “Estem treballant per veure quina disponibilitat d’hotels hi ha i quines necessitats tenim per poder acollir persones vulnerables”. Tarafa ha afegit que aquest divendres se’n donaran més detalls.