El candidat d’ERC a les eleccions municipals 2023, Ernest Maragall, exigeix al govern municipal i especialment al PSC, que ostenta la regidoria d’Esports, que formalitzi la candidatura de la ciutat al Mundial d’atletisme del 2027. En concret, Maragall ha enviat un “ultimàtum” a l’exprimer tinent d’alcalde i candidat socialista a l’alcaldia, Jaume Collboni, i al govern municipal de BComú-PSC perquè “exerceixi la seva responsabilitat i expressi la voluntat que Barcelona vol ser seu dels propers Mundials d’atletisme”.

Demanar-ho per carta abans de l’1 de maig

El republicà reclama al govern que enviï la carta sol·licitant-ho a la Federació Internacional d’Atletisme “abans de l’1 de maig”. “Tenim temps, voluntat, mitjans i la capacitat. Fem-ho ja”, ha declarat Maragall en roda de premsa celebrada als peus del peveter de l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

L’Estadi Olímpic seria la seu principal del Mundial 2027

El candidat d’ERC s’ha manifestat “indignat i sorprès” per la inacció del govern municipal i la regidoria d’Esports, dirigida pel socialista David Escudé, a l’hora de formalitzar la candidatura. “Ja sabíem que els comuns no creuen en l’esport, el que no sabíem era que el senyor Collboni, abans de prendre una iniciativa per compartir un èxit col·lectiu, era capaç d’abandonar Barcelona igual que va abandonar el govern”, ha dit el president del Grup Municipal d’Esquerra.

La iniciativa de proposar Barcelona com a seu del proper Mundial d’atletisme va néixer per impuls d’ERC a l’Ajuntament el novembre de l’any passat.