El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha rebut amb un alt grau d’escepticisme la mesura anunciada per l’alcaldessa, Ada Colau, de tallar vies bàsiques com el carrer d’Aragó un cop al mes en cap de setmana. “Tallar el carrer d’Aragó ni és revolucionari ni és la resposta per fer front a l’emergència climàtica”, ha sentenciat Maragall.

El dirigent republicà ha criticat que el tall de trànsit es faci els dissabtes a la tarda o els diumenges al matí, “quan hi ha menys contaminació”. Maragall considera que l’anunci de Colau “té menys efecte a la ciutat del que ja tenen sumades totes les curses que tallen més carrers més hores”. Per això, el líder d’ERC ha instat l’alcaldessa a prendre mesures amb més efecte, com ara la remodelació de la via Laietana i de la Rambla, inversions pactades en l’acord pressupostari.

Reclama un ple sobre l’estat de la ciutat

En la mateixa roda de premsa, Ernest Maragall ha reclamat a l’alcaldessa que es prengui seriosament el ple sobre l’estat de la ciutat, que se sol fer a principis d’any. El líder republicà ha proposat fer-lo en cap de setmana i no un matí de divendres enganxat al ple ordinari perquè es pugui “parlar de tot i que tothom pugui dir-hi la seva”.

En el mandat anterior, Colau va fer el primer ple sobre l’estat de la ciutat al Saló de Cent, amb la voluntat d’obrir-lo a la ciutadania, però el públic inicial va anar marxant amb el pas de les hores. Per això, els anys següents va tornar a la sala de plens. Maragall ha plantejat un format obert a entitats, associacions i la ciutadania en general i amb les mínimes limitacions per permetre un debat àgil.