L’Ajuntament demanarà a l’Estat que declari zona catastròfica el litoral de Barcelona pels desperfectes que ha ocasionat el temporal Gloria, sobretot a la línia del litoral. L’alcaldessa, Ada Colau, ho ha anunciat aquest divendres mentre ha visitat les platges més afectades i ha fet un primer balanç de les destrosses ocasionades que superen els 12 milions d’euros, però ha dit que probablement la xifra final serà superior.

La primera estimació de danys és d’uns 3 milions d’euros de sorra, 2 milions d’euros d’arbrat i uns 5 milions d’euros del Port Fòrum, ha explicat.

Colau ha assegurat que les platges barcelonines han perdut un 30 % de sorra i que la pitjor part se l’ha enduta la platja de la Mar bella (-44% de sorra): el tram nudista pràcticament ha desaparegut. Alhora ha dit que és “urgent” la intervenció de l’estat per reposar la sorra perduda perquè ja fa anys que se n’ha anat perdent i no s’ha reposat. L’alcaldessa ha demanat prudència per als ciutadans que vulguin acostar-se aquest divendres al passeig Marítim.

El 1978 es va demanar declarar zona catastròfica Horta i Vilapicina

No és la primera vegada que un alcalde de la ciutat demana la zona catastròfica per alguna àrea de la ciutat. El setembre 1978, l’alcalde José María Socias ho va fer pels efectes de les riuades als barris d’Horta i Vilapicina.

Janet Sanz, tinent d’alcalde d’Ecologia, ha assegurat que parlaran amb l’Autoritat Portuària i amb l’Estat per desenvolupar els projectes necessaris per tal de protegir el port -Port Fòrum, Port Olímpic i Port Vell i Nova Bocana- davant de temporals virulents. Alhora ha explicat que confien amb la construcció del dic de recer al 2021  al Port Olímpic que ajudarà a minimitzar els efectes de les tempestes.