Manuel Valls carrega contra Ciutadans

El president de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, no participarà en els actes oficials de la Diada Nacional de Catalunya organitzats per la Generalitat i el Parlament de Catalunya. L’ex-primer ministre francès i la portaveu del grup municipal, Eva Parera, han enviat una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, i al de la cambra catalana, Roger Torrent, per comunicar-los la seva posició. “Agraïm la invitació […], però ens veiem en l’obligació de declinar-la a causa del seu plantejament, que considerem inacceptable“.

 

En la carta, Valls i Parera denuncien que l’11-S s’ha convertit un any més en “un acte al servei d’uns interessos partidistes” que exclou els ciutadans i els partits que no tenen “postulats nacionalistes”. Els dos regidors critiquen que enguany la Diada demani la llibertat dels líders independentistes empresonats i el retorn d’aquells que són a l’estranger. “A Espanya no hi ha presos polítics ni exiliats: només hi ha polítics responsables dels seus actes i una justícia independent a la qual correspon determinar-se les conseqüències jurídiques”, recull el document.

Tots dos consideren “sectari” que el govern català i el Parlament instrumentalitzin la Diada i qualifiquen de “molt greu” que les institucions persisteixin en “el lema amenaçant de ‘Tornarem'”. “Nosaltres seguirem treballant perquè la Diada torni a ser la festa de tots els catalans, sense exclusions”, conclou la carta adreçada a Torra i Torrent.

El rebuig de Valls als actes oficials de la Diada arriba després que Colau anunciés que no serà a la manifestació de l’11-S organitzada per l’ANC. Això sí, a diferència de Valls, l’alcaldessa sí que assistirà als actes oficials de la Generalitat.