Tuit Manuel Valls

Manuel Valls anunciarà dimarts, 25 de setembre, el seu assalt a l’alcaldia de Barcelona. L’ex-primer ministre francès farà una conferència al CCCB en què exposarà la seva posició en relació amb les eleccions municipals del 2019. Valls estarà acompanyat de les persones que l’han ajudat en “el procés de reflexió” sobre Barcelona des que Cs li va oferir ser el candidat a les municipals.

Aquest divendres, Manuel Valls ha encès tota mena de sospites a Twitter sobre la seva candidatura a l’alcaldia de Barcelona. Una sola paraula i tres punts suspensius, “Barcelona…”, és el text d’una piulada d’aquest divendres que acompanya amb una fotografia dels seus peus sobre el panot típic de la ciutat. El tuit ha disparat els rumors sobre l’anunci imminent de la seva candidatura a l’alcaldia.

Candidat… de quin partit?

En la conferència de dimarts que ve, Manuel Valls haurà d’explicar sota quin paraigua es vol presentar. Ciutadans li va oferir ser el cap de llista, però el polític francès ha mostrat preferències per presentar-se liderant una plataforma transversal sense la marca de cap partit. En els últims mesos ha mantingut contactes amb sectors empresarials de la ciutat i aquest curs serà professor del Grau en Dret a l’escola de negocis Esade.

En les últimes aparicions públiques, Manuel Valls ha mantingut la incertesa sobre la seva candidatura. “M’ho estic pensant, però em sembla que se’m veu molt per Barcelona”, va dir a principis de setembre en una entrevista radiofònica.