El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, i el líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, han reclamat a l’alcaldessa, Ada Colau, que faci fora l’Acampada per la Llibertat que hi ha a la plaça de Sant Jaume. Collboni ha acusat Colau de donar “un tracte preferent” als acampats perquè són independentistes i ha instat el govern municipal a aplicar la normativa que prohibeix acampar en espais públics. Els acampats i l’equip de Colau han pactat reduir la presència de tendes durant la Mercè.

El líder socialista ha assegurat que l’acampada pot provocar problemes de seguretat pels actes que hi haurà a Sant Jaume durant la Mercè. Per això, ha reclamat a Colau “que deixi lliure” la plaça. Collboni ha demanat que la festa major no es polititzi i ha recomanat a l’alcaldessa que vetlli per tenir “una Mercè neutral i respectuosa”.

El popular Alberto Fernández Díaz també ha reclamat la “despolitització” de la Mercè. “Que tinguem les festes en pau”, ha exclamat Fernández Díaz, que demana “que sigui la festa de tots i no només dels independentistes”. Per això, ha insistit en desallotjar els acampats de Sant Jaume. “Ser independentista no vol dir barra lliure d’infracció d’ordenances municipals”, ha dit el líder del PP, que ha descrit Colau com “l’alcaldessa de Quim Torra”.

Cs fa un requeriment formal

La líder municipal de Cs, Carina Mejías, ha enviat una carta a l’alcaldessa en què li reclama desallotjar “de forma immediata” l’acampada de Sant Jaume i que faci complir les ordenances municipals. La formació taronja reclama “garantir la neutralitat i evitar la politització” de la Mercè “perquè cap barceloní es pugui sentir exclòs”.