Després que fa 10 dies el president de Cs, Albert Rivera, oferís a Valls la possibilitat de ser el proper alcaldable de la formació per Barcelona, Valls se n’ha volgut distanciar. Ha explicat que “li interessa” una “plataforma oberta que no sigui d’un sol partit” i que està parlant “amb molta gent, de la societat civil, caps d’empresa i intel·lectuals” per veure “si això és possible”. Valls, però, també ha apuntat que no té clara la seva decisió sobre si prendrà part a les properes eleccions municipals a Barcelona i ha apuntat que “és massa d’hora, m’ho he de pensar”. La decisió, però, la prendrà abans de l’estiu.

Valls no ha volgut entrar en el debat sobre si coneix prou bé Barcelona com per ser-ne alcaldable, però ha defensat que si es presentés es prepararia i aportaria l’experiència aconseguida a França a la ciutat.

Valls, amb Cs, PP i PSC

La no concreció de Valls en l’aposta per a una sola formació no sorprèn. Durant la campanya electoral del 21-D, l’ex-primer ministre francès va participar en diversos actes i s’ha reunit amb dirigents de tres partits polítics diferents —Cs, PP i PSC— erigint-se, això sí, com una figura de l’antinacionalisme. A Valls també se l’ha vist en manifestacions contra la independència de Catalunya organitzades per Societat Civil Catalana.