La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha rebut una pluja de crítiques de l’oposició pels problemes d’incivisme i inseguretat a Ciutat Vella que s’han viscut durant aquest estiu, malgrat el pla de xoc per invertir 4,8 M € extraordinaris al districte.

Carina Mejías (Cs) ha assegurat que aquest pla ha tingut “un impacte nul” per als veïns, alguns dels quals van sortir dissabte al carrer amb el “tsunami veïnal”. Per la seva banda, Trini Capdevila (ERC) ha retret una “manca d’interès del govern a aplicar el pla” i Montserrat Ballarín (PSC) ha etzibat a Pin que “és una pèssima regidora de Ciutat Vella”.

El PDeCAT i el PP demanen la dimissió de Pin

Xavier Mulleras (PP) ha anat més enllà i ha demanat la dimissió de Pin perquè “el seu pla de xoc ha estat un pla de xof”. Ara bé, el partit més contundent amb Gala Pin ha estat el PDeCAT (amb qui Colau va pactar el pla de xoc). La regidora Sònia Recasens ha advertit Pin que “ja no pot ni caminar pel seu districte” pel malestar dels veïns. Recasens ha recordat que el PDeCAT també en demana la dimissió.

Pin creu que el PDeCAT és “hipòcrita”

La regidora de Ciutat Vella s’ha defensat i ha mantingut un cara a cara amb Recasens. Pin ha titllat d'”hipòcrita” el paper del PDeCAT perquè, d’una banda, “demana que s’incrementi el nombre de turistes” i, de l’altra, “diu que hi ha un problema a les zones més massificades”.

Pin també ha retret al conseller d’Interior, Miquel Buch, que no vulgui incrementar els efectius de Mossos d’Esquadra a Ciutat Vella després de la inactivitat del govern català per l’article 155: “No tan sols no volen recuperar el temps perdut, sinó que els és igual la seguretat dels veïns de la ciutat”, ha reblat. Per la seva banda, Eulàlia Reguant (CUP) ha atribuït els problemes de Ciutat Vella al “model d’oci i turisme”.