Ciutadans ha emès un comunicat per explicar que el currículum que la presidenta del Grup Municipal, Carina Mejías, va facilitar a l’Ajuntament el va proporcionar una persona que “ja no forma part de l’actual equip” que el partit té al consistori. La mateixa Mejías va ser qui va “delegar” aquesta feina a aquest treballador. En el comunicat, també s’hi afegeix que la líder municipal de Cs té tots els documents oficials que avalen les titulacions i les formacions que s’hi acrediten. I, per demostrar-ho, el partit n’adjunta una còpia amb el comunicat.

La formació taronja acredita que Mejías està llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i que també té el Màster en Estudis Humanístics i Socials per la Universitat Abat Oliba. El que sí que reconeix el comunicat són les incorreccions “terminològiques” d’algunes de titulacions que apareixen en el currículum.

És el cas d’un seminari sobre dret de fundacions de la Universitat Internacional de Catalunya, que la informació de eldiario.es relata que abans constava com un postgrau, i un curs d’extensió universitària de cinc crèdits en administració concursal a la Universitat de Vic, que, segons el digital, apareixia com un màster. Segons Cs, aquests dos últims títols no apareixen al web del partit ni tampoc al Linkedin de Mejías perquè són cursos d’especialització postuniversitaris.

El comunicat també afegeix que Carina Mejías ja ha contactat amb el secretari de l’Ajuntament per corregir el currículum que apareix el web municipal, perquè es correspongui amb el que té la regidora del partit taronja.

Pisarello creu que Mejías hauria de dimitir

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha assegurat que segons el codi ètic de Cs, “inflar currículums acadèmics hauria de ser motiu de dimissió”. Pisarello ha demanat a Carina Mejías que demani disculpes i ha lamentat l’afer amb el seu currículum perquè “contribueix al desprestigi de la política” i suposa “una manca de respecte a la gent que fa un esforç” per obtenir títols.

El regidor socialista Daniel Mòdol ha evitat polemitzar i ha dit que és Mejías qui ha de donar explicacions en base al codi ètic de Cs. Des de la CUP, Eulàlia Reguant ha culpat el Pla Bolonya de “mercantilitzar el sistema educatiu” i ha afirmat que “per ser un bon representant de la gent” no cal tenir molts títols sinó “ser com la gent”.