El PP ha dut a la Comissió de Cultura de l’Ajuntament una proposició en la qual s‘instava a retirar els productes amb simbologia independentista que segons la formació es venen a la llibreria d’El Born Centre Cultural. Xavier Mulleras ha ensenyat diversos productes que es poden trobar a l’espai i ha acusat el govern municipal de convertir el Born “en una botiga més del marxandatge independentista”.

El regidor popular ha mostrat un parell de llibres, ‘99 coses que hem d’aniquilar si volem ser independents‘, del guionista Jair Domínguez, i ‘Botifarra de pagès – versos per tocar el dos‘, de Ramon Solsona, com a mostra de productes “que inciten a l’odi i a l’adoctrinament”.

“És una llibreria, no una biblioteca”

El tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, ha dit que l’espai d’El Born Centre Cultural és una llibreria que ha guanyat un concurs públic d’adjudicació, “no pas una biblioteca municipal”, i que els llibres que s’hi venen estan autoritzats i són de lliure circulació. “Ha d’estar molt bé el món de la cultura perquè vostè em parli d’això”, ha dit Ciurana, que considera que avui el PP es queixa de la llibreria i un altre dia de l’aire condicionat d’El Born Centre Cultural.

El PSC s’ha abstingut en la proposta del PP, mentre que ICV-EUiA i UxB (ERC+Rcat+Dcat) hi han votat en contra. Gabriel Colomé (PSC) ha recomanat al PP que en política el millor és no dinamitar ponts, una cosa que en aquests dies han pogut comprovar. Isabel Ribas (ICV-EUiA) ha acusat el PP d’atacar la convivència a Catalunya per aconseguir vots a la resta d’Espanya i Jordi Portabella (UxB) ha qualificat la proposta de “fora de lloc”.