Laura Borràs (JxC) en un míting

(ACN/redacció) La candidata de JxC a les eleccions del 14 de febrer, Laura Borràs, ha apujat el to contra ERC: “Alguns companys de viatge volen fer la via àmplia per posar la independència en una via tan lenta que pot acabar en via morta”. En un acte de campanya a Mataró aquest dilluns al vespre, Borràs ha afegit que la via dels republicans implica “ser independentistes tota la vida”. En canvi, ha dit, Junts aposta per “la via catalana” per deixar de ser independentistes “d’una vegada per totes” i arribar a ser independents.

La cap de llista de JxC ha assegurat que la república s’aconseguirà “quan es garanteixi que no hi haurà cap marxa enrere”. També s’ha dirigit al candidat del PSC, Salvador Illa, que en el debat de TVE de diumenge li va dir que ni ella es creu la DUI: “Sí que me la crec, i ells també. Per això som l’enemic a batre”, ha reblat.

Borràs ha destacat que la via del seu partit és la que va permetre creuar de cap a cap el país a tot de gent “il·lusionada”, en referència a la Diada del 2013. Per la candidata de JxC, aquesta és l’estratègia que va permetre fer el referèndum de l’1-O, que l’Estat deia que era “impossible”.