(ACN) La CUP ha posat una línia vermella a escenaris postelectorals. Condiciona un pacte a la retirada de la Generalitat com a acusació particular d’unes 70 causes judicials contra l’esquerra independentista. En un acte per les eleccions catalanes, amb diversos encausats per manifestacions, la cap de llista per Tarragona, Laia Estrada, ha exigit que es dissolguin les unitats Brimo i ARRO dels Mossos d’Esquadra.

Segons els anticapitalistes, la Generalitat no pot “fer la pinça amb l’Estat” per “reprimir l’independentisme” actuant d’acusació particular en casos de manifestants que van participar en protestes relacionades amb l’1-O i el judici del procés. És un dels elements “d’aplicació immediata” que la CUP exigirà després del 14-F, al costat de facilitar la identificació dels agents en les actuacions i l’obertura “d’expedients i sancions” si no és així.

En la mateixa línia, Estrada ha reclamat que la policia catalana “deixi d’aplicar la llei mordassa” i que s’acabin les actuacions policials “de caire racista”. El número quatre per Barcelona, Xavier Pellicer, també ha demanat que els Mossos aturin la “impunitat de l’extrema dreta” i es dediquin a “preservar i no perseguir” el dret a la protesta.

Tamara Carrasco presentarà una querella

La CUP ha volgut exemplificar víctimes de la “repressió” amb l’activista Tamara Carrasco, que ha anunciat que presentarà una querella a l’Estat en què “es demanarà una reparació” pel seu cas, que ha acabat arxivat. “Si s’han equivocat, han de pagar per aquest error“, ha afegit. Carrasco ha avisat que el seu cas no serà l’últim i que “tornarà a haver-hi repressió”.