El candidat a les primàries de Ciutadans per liderar la llista taronja a les eleccions municipals del 2023, Koldo Blanco, ha exhibit aquest dilluns al matí el suport dels regidors de la formació al consistori (Paco Sierra, Julia Barea i Noemí Martín). Des de la plaça de Sant Jaume, Blanco ha assegurat que té un “ampli suport” entre les bases i els militants de Barcelona. Des del Parlament, però, ha confessat que no ha tingut cap contacte.

Koldo Blanco, que va ser regidor a l’Ajuntament de Barcelona en el mandat anterior, també ha demanat al partit poder fer un cara a cara amb l’altra candidata de les primàries, la diputada Anna Grau.

Les primàries de Cs, cosa de dos

Les primàries de Ciutadans per triar candidat a l’alcaldia seran, finalment, cosa de dos. S’enfrontaran la diputada Anna Grau i l’exregidor Koldo Blanco. Això sí, hauran de recollir un mínim de 39 avals cadascun, necessaris per poder ser oficialment candidats a les primàries del partit. La votació final es farà els dies 15 i 16 de febrer, la setmana que ve.

Els militants que votin ho hauran de fer telemàticament. Blanco, però, proposa que hi hagi una urna física a la seu de Ciutadans, a la ronda de Sant Pau.