El Partit Socialista de Catalunya (PSC) ha arrencat la campanya de les eleccions del 10-N des d’un dels municipis on tenen l’alcaldia, l’Hospitalet de Llobregat. L’acte ha estat marcat per l’absència de la candidata dels socialistes catalans al Congrés dels diputats, Meritxell Batet, que està de baixa mèdica. Des de l’Auditori Barradas i sota el lema de campanya “Ara sí”, el PSC s’ha postulat com l’únic partit que pot derrotar tant la dreta com l’independentisme a les urnes.

El primer secretari dels socialistes a Catalunya, Miquel Iceta, ha alertat que tot i que guanyin les forces progressistes, es podria tornar a imposar el “bloqueig”, com va passar amb les negociacions entre Podem i el PSOE per arribar a un acord d’investidura, i, per això, ha fet una crida a concentrar el vot en la candidatura socialista.

“Salvaguardarem els drets; vivim en una democràcia. En la llista de drets i llibertats, no hi ha el dret de cremar contenidors o apedregar la policia”

Iceta i les trucades de Torra a Sánchez

Pel que fa a la qüestió catalana, Iceta s’ha referit als retrets del president de la Generalitat, Quim Torra, al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, perquè aquest últim no li agafa el telèfon: “Jugaries tu al parxís si aquest no accepta les regles de joc?”, ha preguntat Iceta, que ha acabat dient que després, “si convé”, ja es canviaran les regles.

També ha insistit que el PSOE és la millor opció quan a un costat hi ha qui demana “amnistia, referèndum i independència” mentre que, a l’altra banda, hi ha qui parla del “155, Llei de seguretat nacional i estat d’excepció”. Sobre els aldarulls de les últimes setmanes durant les protestes en rebuig a la sentència del procés, Iceta ha dit que no hi ha dret a cremar contenidors o apedregar la policia.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]