El Partit Popular de Catalunya (PPC) ha iniciat la campanya amb la cap de llista per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, des de Castelldefels. A l’acte també hi han assistit el president del partit, Alejandro Fernández; el secretari general, Daniel Serrano, i el líder del PP a l’Ajuntament, Josep Bou. Davant d’ells i de desenes de simpatitzants, Álvarez de Toledo ha promès “fermesa” si el PP guanya les eleccions del 10-N.

De fet, la candidata ha proposat “un pla perquè l’Estat torni a Catalunya” i s’ha erigit per aglutinar el vot dels “desemparats i marginats” perquè “tinguin força, poder i incentius”. La popular també ha reblat que cal “posar fi a l’aliança del socialisme i el nacionalisme” perquè, al seu parer, el PSOE “ha llastrat la democràcia espanyola” i ha acusat els socialistes d'”abdicar i apaivagar-se” davant del nacionalisme.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Mirada optimista cap al futur

Més enllà de les propostes electorals, els populars han aprofitat el tret de sortida cap al 10-N per fer una radiografia interna del partit. D’una banda, Cayetana Álvarez de Toledo ha entonat el “mea culpa” per l’estratègia que ha seguit el PP a Catalunya les últimes dècades: “Hem comès errors, però s’han acabat els errors”, ha avisat.

D’altra banda, el president del PPC, Alejandro Fernández (que ha precedit la candidata), ha augurat per al partit uns resultats millors que en les darreres conteses electorals. Fernández ha admès que el PP ha estat “flirtejant” amb la desaparició (a Barcelona, per exemple, el PP va ser la força menys votada en les eleccions municipals), però ha assegurat que ara veu “dades de creixement” si el partit es manté “en una línia que ha de ser ferma”.