La Junta Electoral de Barcelona ha prohibit al govern d’Ada Colau fer un acte a Gràcia. El regidor del districte, Eloi Badia, havia de presentar aquest dijous un pla de millores a l’entorn del Parc Güell —que va avançar en exclusiva al programa ‘bàsics’ de betevé—, però una denuncia de Junts per Catalunya ha fet que la Junta Electoral n’hagi prohibit la presentació.

Aquest dimecres, la candidatura encapçalada per Joaquim Forn va enviar un requeriment a la junta perquè la convocatòria de BComú sobre el Parc Güell “contradiu allò establert per la normativa electoral” i, per això, demanava “que se suspengui la celebració de l’acte previst”. A més, JxC insta la Junta Electoral a obrir un expedient sancionador contra l’equip d’Ada Colau.

L’Ajuntament no hi recorrerà

La resolució de la Junta Electoral sentencia que “procedeix ordenar a l’Ajuntament que s’abstingui de fer l’acte previst”, i avisa al consistori que pot recórrer la decisió a la junta de categoria superior en un termini de 24 h. Després de rebre la notificació, l’Ajuntament ha suspès la convocatòria que havia previst per a Gràcia. A més, segons han explicat a betevé fonts municipals, el consistori “no té previst recórrer en contra de la resolució”.

Altres denúncies a la Junta Electoral

Es dona la circumstància que la presentació del pla de Gràcia s’havia programat dos dies després de la publicació al Butlletí Oficial de l’Estat de la convocatòria de les eleccions municipals per al 26 de maig. En l’escrit, la junta recorda també que la LOREG prohibeix qualsevol acte organitzat pels poders públics “que contingui al·lusions a les realitzacions o fites assolides”.

La resolució de la junta considera que l’acte denunciat “constitueix una vulneració de l’article 50.3 de la LOREG” perquè és un acte “en què s’explicaran millores de l’entorn del parc”. A més, no és la primera resolució que arriba des que va començar el període preelectoral de les eleccions generals.  La Junta Electoral va ordenar retirar el llaç groc del balcó de l’Ajuntament i, posteriorment, va obligar la retirada de l’etiqueta “judici presos polítics” del web de betevé, a instàncies del PP.