48h Open house barcelona 2023

La Junta Electoral de Barcelona ha ordenat a betevé que elimini de la seva web l’etiqueta amb l’expressió “judici presos polítics” arran d’una denúncia presentada pel president del Grup Municipal del PP a l’Ajuntament, Alberto Fernández Díaz.

Malgrat que betevé havia al·legat que l’etiqueta era una eina de caràcter tècnic que s’utilitza per facilitar que l’audiència trobi les notícies als cercadors d’internet, la Junta Electoral de Barcelona considera que “vulnera la neutralitat informativa”. L’organisme emmarca la decisió en la instrucció de la Junta Electoral Central, que assenyala els llaços grocs i les pancartes amb l’expressió “Llibertat presos polítics” com a elements partidistes.

Per aquest motiu, en compliment de l’ordre de la Junta Electoral de Barcelona, des d’aquest divendres al vespre betevé ha eliminat aquesta etiqueta de la seva pàgina web. Tot i això, la direcció de la cadena mostra tranquil·litat per la feina periodística, que sempre es fa des de la neutralitat, fet que considera que la Junta reconeix implícitament en no qüestionar els continguts periodístics.

Fernádez Díaz: “Colau ha de rectificar per tercera vegada”

El líder del PP al consistori ha afirmat, després d’aquesta resolució, “betevé és la televisió de tots els barcelonins i no la de Colau i Torra”, i per això ha de ser neutral i “no com TV3, que és la televisió dels independentistes”. Fernández Díaz ha aplaudit la decisió de la Junta Electoral, i ha afegit que “Colau per tercera vegada ha de rectificar, després dels llaços grocs, i la web ‘Barcelona en Progrés'”.