La Sagrada Família ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona la llicència d’obres per regularitzar els treballs de construcció del temple després de més de 130 anys en marxa. Segons ha avançat ‘El País’, i com informa la Junta Constructora, es tracta de l’últim tràmit pendent per resoldre aquesta situació. Els tràmits es van iniciar el mes passat i ara s’està en espera que l’Ajuntament validi la documentació presentada pels responsables de la Sagrada Família.

Fonts municipals expliquen que, un cop sol·licitada la llicència, el consistori verificarà durant la tramitació que el temple compleix totes les normatives i que s’adequa als plans urbanístics que es van aprovar en el ple de febrer com a pas previ a regularitzar les obres. L’Ajuntament no concreta quan es pot resoldre el tràmit ni tampoc quina quantitat haurà de pagar la Sagrada Família per posar al dia les obres. Fins ara, els treballs s’han fet basant-se en el permís que Antoni Gaudí va demanar el 1885 a l’aleshores Ajuntament de Sant Martí de Provençals.

llicència Sagrada Família

A la foto superior hi apareixen l’arquitecte director de la Sagrada Família, Jordi Faulí; la gerent adjunta d’Urbanisme, Aurora López, i el director general de la Sagrada Família, Xavier Martínez, quan es va sol·licitar els tràmits a l’Ajuntament.

Els documents que es van aprovar en el ple són fruit de l’acord que van signar l’Ajuntament i la Junta Constructora l’octubre de l’any passat, a partir del qual la Sagrada Família aportarà 36 milions d’euros en 10 anys en millores als entorns del temple i en el transport públic.

Aquell acord i els plans urbanístics aprovats, però, no concreten cap solució per a la façana de la Glòria, la que dona al carrer de Mallorca i que, segons els plans de Gaudí, preveu una gran escalinata que afecta els edificis del davant. El Pla General Metropolità qualifica de zona verda els edificis de davant del temple i s’hauria d’expropiar els pisos als veïns afectats, que ja han iniciat protestes per evitar aquest escenari.