Test de covid-19

(ACN) El Departament de Salut i PIMEC faran 85.000 tests d’antígens ràpids a empreses i polígons industrials d’arreu de Catalunya. Aquesta acció es farà gràcies a la signatura d’un acord entre les dues parts aquest dijous al vespre. Salut hi aportarà les proves diagnòstiques i la patronal s’encarregarà de l’organització i el desenvolupament dels cribratges seguint un protocol definit pel departament.

Els cribratges es podran fer puntualment o establir-ne una periodicitat. PIMEC realitzarà els tests als centres de treball, polígons i zones de concentració d’activitat laboral a través de les seves organitzacions sectorials i territorials.

L’acord es va signar aquest dijous al vespre entre el secretari general de Salut, Marc Ramentol, i el president en funcions de PIMEC, Josep González. Ramentol l’ha valorat com “una oportunitat clau” per millorar el rastreig i la proactivitat en la cerca de casos de covid-19. Ha afegit que d’aquesta manera s’introdueix la política de cribratges a l’entorn laboral de tot Catalunya. González ha expressat el compromís “inequívoc” de les pimes amb la prevenció de propagació dels contagis.