L’Ajuntament de Barcelona està obert a restringir la circulació de vehicles a alguns carrers cèntrics de la ciutat en dies puntuals al mes per prioritzar l’espai públic per al vianant. La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha posat la via Laietana com un dels carrers en què es podria aplicar aquesta mesura. “És una de les proves que volem impulsar” aquest mandat, ha avançat.

En una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, Janet Sanz ha explicat que ja s’han iniciat les converses amb el regidor del districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, per començar a explorar aquesta mesura, que implicaria tallar la via Laietana en “moments puntuals al mes”. Segons la tinenta d’alcalde, es tracta d’una zona que està “absolutament col·lapsada per vehicles“. Les restriccions puntuals del trànsit s’aplicarien mentre no finalitzi la reforma de la via Laietana.

Al carrer Gran de Gràcia ja s’aplica una mesura similar. Aquí es talla el trànsit els primers dissabtes de mes a la tarda.

La Zona de Baixes Emissions, “un abans i un després”

El mateix dia en què s’ha presentat l’ordenança de la Zona de Baixes Emissions, Janet Sanz, ha defensat aquesta proposta, que suposa “un abans i un després” en la lluita contra la contaminació. “El que volem no és sancionar ningú, sinó que tothom sigui corresponsable d’una problemàtica que tenim que mata 350 persones l’any“, ha apuntat.

 

Sanz ha tingut un missatge per a les institucions del port de Barcelona i de l’aeroport del Prat, a les quals demana responsabilitat per reduir les emissions contaminants. “No podem seguir funcionant com si el món no estigués en perill. El món està en perill“, ha conclòs la tinenta d’alcalde, que ha defensat que cal limitar els “creixements insostenibles” d’aquestes infraestructures.

Diferències entre BComú i el PSC abans de la sentència del procés

En la Comissió de Presidència d’aquest dimecres, ERC portarà una iniciativa perquè l’Ajuntament es pronunciï contra una possible condemna a la sentència del judici del procés. Sobre el sentit del vot, els comuns exigiran “la llibertat dels presos polítics”.

Janet Sanz ha tornat a evidenciar les diferències entre comuns i socialistes pel que fa a la llibertat dels polítics independentistes que són a la presó, però ha volgut treure’n ferro. “Són coses que han quedat fora de l’acord de govern”, ha justificat.