Aquest dimarts i dimecres es faran les primeres comissions de plenari del mandat a l’Ajuntament de Barcelona. Les sessions serveixen, sobretot, perquè l’oposició faci control al govern municipal. Després d’un estiu marcat per la seguretat, el tinent d’alcalde Albert Batlle és un dels membres del govern més sol·licitats. De fet, JxC i Cs han demanat la compareixença del responsable de Seguretat en la Comissió de Presidència de dimecres.

“Albert Batlle ha semblat més l’alcalde ell aquest estiu que ningú altre de l’Ajuntament”, ha dit la portaveu de JxC, Elsa Artadi, que vol que el tinent d’alcalde doni explicacions per saber si ell i l’alcaldessa comparteixen discurs. Ciutadans ja va avançar a principis de setembre que demanaria la compareixença de Batlle ja que consideren que Barcelona és “la ciutat més insegura d’Espanya”.

ERC busca la divisió del govern

Més enllà de la seguretat, Esquerra aprofitarà les comissions per buscar la divisió del govern dels comuns i el PSC. A les portes de conèixer la sentència del Suprem, els republicans volen que Ada Colau i Jaume Collboni reconeguin com a govern que els presos independentistes ho són “per motius polítics”. “Demanem que el govern estigui a l’altura”, ha reclamat la portaveu adjunta d’ERC, Elisenda Alamany.

En la Comissió d’Economia i Hisenda, ERC instarà el govern a crear una taxa per a les plataformes de comerç electrònic i que els beneficis es destinin un fons per al comerç de proximitat. En la Comissió de Drets Socials, JxC reclamarà al govern que detalli quants pisos de titularitat municipal estan buits. El PP, per la seva banda, farà visible el rebuig veïnal a un centre d’acollida per a menors no acompanyats al Besòs.

Barcelona pel Canvi, sense iniciatives

En l’ordre del dia de les quatre comissions de plenari destaca que no hi ha cap iniciativa presentada per Barcelona pel Canvi. La formació que lidera Manuel Valls té dret, com tots els altres grups, a presentar una proposició, un prec i una pregunta en cada comissió. El grup al·lega motius tècnics per no haver-les presentat a temps i assegura que ha registrat algunes iniciatives per via d’urgència.