El Partit Popular (PP) ha mantingut la representació a l’Ajuntament de Barcelona però no ha aconseguit frenar la caiguda que ha anat protagonitzant a Barcelona des dels últims comicis, el 2015, quan va baixar dels nou als tres regidors. Els populars han estat a punt de quedar-se fora per primera vegada en més de 30 anys, tot i que finalment han aconseguit dos regidors, un menys que el 2015.

El candidat a l’alcaldia, Josep Bou, ha lamentat els resultats i ha assegurat que esperava treure més regidors, com ja va dir anteriorment durant la campanya electoral. Tot i això, ha celebrat que el PP es mantingui dins de l’Ajuntament i que els partits independentistes hagin baixat dels 18 als 15 regidors: “Felicito el guanyador [Ernest Maragall] però Barcelona avui és menys independentista que ahir”, ha sentenciat Bou.

Tensió fins al final de l’escrutini

La nit electoral a la seu del PP ha estat una de les més tenses perquè, malgrat obtenir dos regidors des de l’inici de l’escrutini, no era clar què acabaria passant un cop fet el recompte total de vots. Finalment, els populars s’han quedat a una cinquantena de vots de perdre la representació a l’Ajuntament de Barcelona.

De fet, el sondeig de betevé deixava el PP fora del consistori però, tot i això, Josep Bou s’ha mantingut optimista.

“Soc l’home més desinformat del món i d’enquestes no en vull saber res”

Per la seva banda, el president del PP a la província de Barcelona i número dos de la candidatura a Barcelona, Óscar Ramírez, ha valorat positivament la participació en aquestes eleccions municipals del 2019, la qual ha augmentat respecte als comicis del 2015.

Els populars han decidit seguir la nit electoral des de la seva seu, al número 249 del carrer del Comte d’Urgell, en lloc de fer-ho des d’un hotel, com en eleccions anteriors.