“Barcelona tindrà un alcalde republicà, Barcelona tindrà un alcalde progressista, Barcelona tindrà un alcalde d’Esquerra”. Amb aquestes paraules s’ha dirigit als militants Ernest Maragall, el guanyador d’aquestes eleccions municipals del 2019 a Barcelona. El que amb tota probabilitat serà el futur alcalde, ha assegurat que l’Ajuntament de Barcelona treballarà per la llibertat dels presos i el retorn del “president Puigdemont” i la resta de persones que són a l’estranger.

Al llarg del discurs, Ernest Maragall ha estès la mà a tots els partits, fins i tot, ha dit, als “constitucionalistes i unionistes”. Ara bé, el futur alcalde ha posat condicions, i en aquest sentit ha deixat clar que “prevaldrà el compromís de la primera institució amb la dignitat, justícia i llibertat“, i ha afegit que “d’aquí no ens mouran”. També ha lamentat el fet que la CUP Capgirem Barcelona hagi quedat fora de l’Ajuntament. Ha dit que la propera setmana visitarà Joaquim Forn a la presó de Soto del Real “amb Elsa Artadi, si vol”. També ha explicat que el primer que farà l’endemà de guanyar les eleccions serà visitar el seu germà, “l’alcalde Pasqual Maragall”.

Maragall ha comparegut acompanyat del president del Parlament, Roger Torrent; el vicepresident del govern, Pere Aragonès; la parella de Raül Romeva, Diana Riba, i altres membres del partit enmig de crits d'”Independència” i de “Llibertat”.

“Enviarem un pres polític al cor d’Europa”

Abans de Maragall, s’ha dirigit als militants, des de l’Estació del Nord, el vicepresident Pere Aragonès, que ha reivindicat els resultats de les eleccions europees, en què la coalició d’esquerres ha obtingut tres eurodiputats, entre els quals Oriol Junqueras, que està pres a Soto del Real per la causa contra el procés. En aquesta línia, ha clamat que “enviarem un pres polític al cor d’Europa i posarem en relleu la repressió de l’Estat espanyol. “Junqueras, Brussel·les i el Parlament Europeu t’esperen”, ha cridat.

“Colau té un paper a la ciutat”

En una entrevista a betevé, Ernest Maragall ha parlat del paper que Barcelona en Comú tindrà en el futur Ajuntament. Ha dit que és “un grup important” i ha afirmat que “seria absurd que consideréssim que el fet de no haver quedat primers els allunya”. Per això, ha estès la mà als comuns i també ha reivindicat la “clara” majoria que han aconseguit les forces progressistes en aquestes eleccions municipals. En conjunt, ERC, BComú i JxC sumen 25 regidors, tot i la sortida del consistori de la CUP, que Maragall ha tornat a lamentar.