Els vuit regidors del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, els bons resultats a l’àrea metropolitana i la victòria a les eleccions europees a Espanya han desfermat l’eufòria socialista a la seu del PSC. El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, que ha comparegut a quarts d’una davant dels simpatitzants que l’esperaven a la seu dels socialistes, ha qualificat els resultats a l’Ajuntament de Barcelona d’“extraordinaris” i ha proclamat la renaixença del partit: “El PSC ha tornat”, ha assegurat entre aplaudiments.


Per Collboni, haver doblat el resultat de les eleccions anteriors fins a arribar als vuit regidors és una mostra que la ciutadania ha confiat en la triple proposta que ha proposat el PSC en campanya: “Som garantia de projecte progressista, no independentista i d’un bon govern pro Barcelona”. El candidat també ha donat les gràcies als més de 130.000 votants “que creuen en la convivència i la igualtat i han reconegut el PSC com el partit de la ciutat” i que els han donat més del 18 % dels vots.

“Serem fidels a la paraula donada i coherents amb els compromisos adquirits“, ha volgut deixar clar Collboni en més d’una ocasió en la seva intervenció.

“No abonarem cap opció independentista”

Preguntat pels possibles pactes en la primera entrevista concedida pel líder dels socialistes a Barcelona en l’especial de les eleccions municipals de betevé, Collboni ha incidit en el que ha repetit durant la campanya: “No abonarem ni per activa ni per passiva cap opció independentista, és el meu compromís”, ha remarcat en referència a Esquerra Republicana.

El candidat també ha dit que “vol pair l’escrutini” abans de parlar de la formació de govern i ha assegurat que els socialistes volen aconseguir una “majoria de progrés per centrar Barcelona en els problemes reals”.

“Hem aconseguit tornar a posar el PSC en circulació”

En la compareixença també hi ha intervingut breument el primer secretari del PSC, qui ha dit que els resultats dels socialistes en les municipals permeten “tornar a posar el socialisme en circulació” i ha avançat que el partit està en condicions de “disputar la primera plaça de la política catalana”.