La número dos de Junts per Catalunya a les eleccions municipals ha lamentat que la llista de Joaquim Forn hagi obtingut una representació de cinc regidors, la meitat dels 10 que Xavier Trias va obtenir l’any 2015 amb Convergència i Unió. “Hauríem preferit un altre resultat”, ha admès Artadi, i ha atribuït la caiguda a la concentració del “vot útil per al canvi a Barcelona” a la llista d’Ernest Maragall.

Tot i això, Artadi ha celebrat que “hi hagi el canvi, que hi hagi un alcalde independentista”, i s’ha ofert a Maragall per formar un govern de coalició “100 % independentista” a la ciutat i ajudar ERC “en el que calgui”. La número dos de Forn ha analitzat els resultats i ha retret a Esquerra que no acceptés la possibilitat de formar una llista unitària a la ciutat. “La falta d’unitat s’ha traslladat en una disminució de regidors independentistes, de 18 a 15”, ha dit Artadi, i ha demanat que “més que mai” caldrà la “unitat” de l’independentisme per afrontar la resposta a la sentència del judici de l’1-O i que “no hi haurà excuses” per no fer-ho.

Artadi durant el discurs després de l'escrutini

“Victòria” de Puigdemont a Europa

Elsa Artadi ha remarcat la victòria de l’independentisme en les eleccions europees. “Hi haurà dos exiliats i un pres polític al Parlament Europeu”, ha afirmat, i ha considerat que “Espanya ja no podrà amagar més la vergonya de la represssió”. L’exconsellera del govern Puigdemont s’ha “felicitat” per on ha arribat la candidatura del 130è president de la Generalitat “tot i els impediments de la JEC” i ha destacat “tot el que podran fer” Puigdemont i Comín des de les institucions europees.