El candidat del PP a l’alcaldia, Josep Bou, s’ha desplaçat al Raval durant el primer matí de campanya d’aquestes eleccions municipals 2019. Des d’allà, s’ha referit al fenomen dels narcopisos com un exemple d’inseguretat al barri  i ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, de no fer prou per revertir la situació. Justament, ha entrat a la finca número set del carrer de Lancaster, on els veïns denuncien que hi ha dos pisos ocupats per narcotraficants. Ells mateixos han obert la porta de l’immoble al candidat, que ha donat veu a les queixes d’aquests veïns.

Bou ha proposat ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana fins a 4.000 agents, i que un miler facin tasques de “proximitat” en “punts calents” de la ciutat com Ciutat Vella. El candidat popular també ha plantejat la creació d’una unitat especial que pugui actuar en casos d’emergència, com un desallotjament o grans aglomeracions.

Repatriar els menors no acompanyats

Bou també ha aprofitat per parlar dels menors estrangers no acompanyats, que són tutelats per la Generalitat, i ha apostat per repatriar-los perquè estiguin amb les seves famílies. En aquells casos que no sigui possible, ha dit, ha proposat crear un cens per conèixer del cert la situació de cadascun d’ells, tot i que ha rebutjat fer “polítiques de crida” per a la immigració.

Tot i que no és partidari d’expulsar-los, el candidat sí que ha considerat retornar al país d’origen tots aquells que delinqueixin per segona vegada: “Si delinqueixen, expulsats automàticament; amb el que tenim a casa ja en tenim suficient”, ha sentenciat Bou.