L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau (BComú), ha anunciat que vol convertir 10 centres educatius concertats perquè passin a ser de titularitat pública. Es tracta d’un pla de conversió que “utilitzarà el diàleg” per arribar a acords de cessió temporal, compra o lloguer dels centres. Colau ha presentat la proposta en un acte a l’Eixample, un dels districtes, ha dit, on l’oferta privada supera en un 30 % la pública.

La candidata no ha especificat quins centres seran, però preveu actuar en zones on el dèficit d’oferta pública és major i on hi ha menys sòl disponible per fer nous centres, com és el cas de l’Eixample. Ada Colau ha aprofitat per explicar un cas que s’ha fet durant aquest mandat. El de l’antiga Escola Sant Vicenç de Paül, que pròximament serà l’Institut Escola Arts.

A banda d’aquesta proposta, Colau s’ha compromès a “mantenir el ritme” de construcció de centres públics a Barcelona per posar fi a “l’anomalia” que l’oferta concertada superi les places públiques. La candidata, però, ha recordat que en aquest mandat s’ha aconseguit que la demanda pública (53 %) superi la privada.

Aposta per recuperar la sisena hora

El número dos de BComú, Joan Subirats, ha explicat que proposen recuperar la sisena hora a alguns centres públics on “els elements de desigualtats són més grans”. Segons Subirats, només el 18 % d’aquests centres conserven la sisena hora, mentre que la tenen tots els concertats. Els comuns volen que la sisena hora als centres públics sigui coberta per professionals d’ensenyaments artístics i culturals.

Una rumba per posar música a la campanya

Ada Colau s’ha referit també a la rumba ‘Filla del Guinardó’, que BComú ha llançat aquest dimecres, sisè dia de campanya, i que compta amb la col·laboració d’artistes com Nacho Vegas, Andrea Motis, Marinah, Miqui Puig i DeCarmela. La candidata dels comuns ha dit que ha de servir per “posar música a la campanya i a la política”.