JOSÉ MANUEL LARA president del Grup Planeta "Tengo bastante información para saber i creer absolutamente que la independencia es impossible i que lo saben todos"//"Pase lo que pase ya nadie nos ahorra un fraccionamiento de la sociedad civil catalana, que con estas discusiones manenidas de otra manera mucho más discreta nos podríamos haber ahorrado" // "Hay familias que no se reunen porque se pelean por esto ya, cuidado que esto es lo mortal para una sociedad".

Responent a les preguntes dels periodistes José Manuel Lara ha dit que té “Bastanta informació per saber i creure absolutament que la independència és impossible i que ho saben tots”.

Ha afegit que en el procés sobiranista “Passi el que passi ja ningú no ens estalviarà un fraccionament de la societat civil catalana, que amb aquestes discussions mantingudes d’una altra manera molt més discreta ens podríem haver estalviat”.

Encara parlant del procés sobiranista, Lara ha assegurat que “Hi ha famílies que ja no es reuneixen perquè es barallen per això, anem en compte perquè això és mortal per una societat”.

El president del Grup Planeta ha fet aquestes declaracions en la presentació de la 62ena edició dels Premis Planeta que s’entregaran demà. El jurat ha triat 10 novel·les finalistes d’entre les 478 que es van presentar. La gran majoria d’obres provenen d’Espanya però també n’hi ha de Sud-Amèrica, Amèrica del Nord, i fins i tot una d’Austràlia.

Les 10 novel·les finalistes són ‘Mermelada de pétalos de rosas” de Rilan Dabel (pseudònim), ‘París en los zapatos’ d’Oliveira sin Sena (pseudònim), ‘La dama del hechizo’ de José Calvino (pseudònim), ‘Alguacil de la Casa y Corte’ de José María Cuadro, ‘Volver a los diecisiete’ de Salvador Durán (pseudònim), ‘Una obstinada impronta’ de juan Burgos Baruel, ‘La Quebrada del Roble’ de Peter Nowten Abudsen (pseudònim), ‘El pacto’ de Jorge Sugar Bescos, ‘Mamá se muere otra vez’ de Pe. Farray (pseudònim) i ‘La reencarnación de Eva’ de Cristina Sandín.