JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "Ha provocat que Trias es quedés com un alcalde en funcions, en la major solitud que un alcalde ha tingut mai en la història democràtica de la ciutat. I per això a mi em sembla que cal rellevar-la. S'ha equivocat, ha optat per una estratègia que no li ha sortit bé i que ha condemnat que Barcelona deixi de tenir govern i passi a tenir simplement una mera administració dels serveis municipals."

En una entrada amb data d’ahir al seu blog, Jordi Martí demana que Trias aparti a Unió de les responsabilitats econòmiques del govern. De fet, acusa l’alcalde de deixar “la direcció estratègica de la ciutat a les mans dels democratacristians, l’ala dura i neoliberal de la coalició de govern”. Martí assegura que no hi ha marge de negociació amb els pressupostos que el consistori ha posat damunt de la taula i els ha qualificat de “ficticis, covards i injustos socialment”.

Pel que fa a aprovar els comptes per la via de la qüestió de la confiança, Martí ho ha donat per fet perquè preveu que cap regidor no reunirà la majoria necessària per tombar la proposta del govern. Considera, però, que és “un camí tortuós” i “democràticament coix”.

Fernández Díaz: “Barcelona tindrà pressupostos per la via de la confiança”

Alberto Fernández Díaz no veu, ara per ara, marge per negociar els pressupostos de l’any que ve. Tot i això, veu a venir que els comptes tiraran endavant per la via de la qüestió de confiança. El popular ha posat com a condició al suport als comptes un nou pla de seguretat, un nou pla d’immigració i noves ordenances fiscals.