FERRAN MARTIN "Crec que el dia d'avui el que hem de defensar precisament és l'antifeixisme, hem de defensar l'anticolonialisme, ens hem de defensar de totes les polítiques que porten a la no-convivència entre els pobles. I crec que l'acte que més representava aquest sentir era aquest." SANTIAGO BONNI "Un festiu que es va impulsar durant el franquisme i, per tant, crec que és una data que hauríem d'esborrar de les nostres agendes. És una vergonya que encara es consideri un dia de celebració." GUIFRÉ BONVILÀ "Intentar d'alguna manera demostrar que bona part de la gent de Barcelona que surt als carrers està contra el feixisme i no a favor del feixisme. Jo crec que avui hem demostrat que hi ha més gent en contra del feixisme que no a favor."

En l’acte s’han barrejat actuacions artístiques, mostres de cultura popular i parlaments. Tot, sota els lemes “No a la impunitat del feixisme. Contra el genocidi i el racisme. Per la sobirania dels pobles. Per la convivència en la diversitat”, que han definit el conjunt de la celebració.

La plaça de la Mercè ha estat escenari d’una expressió marcadament festiva i tranquil·la, on els assistents, molts en família, han compartit les reivindicacions de les prop de 100 associacions i entitats que s’han adherit al manifest de l’acte.

Els parlaments han anat a càrrec de l’actor Sergi López; l’activista per Amèrica Llatina Gabriela Serra; la presidenta d’Amical Mauthausen, Rosa Toran; i el periodista David Bou. També hi han participat artistes com Quico Pi de la Serra, Meritxell Gené i el cantautor catalanopalestí NaVil.