A primera hora s’ha organitzat una xocolatada amb melindros i al llarg del dia s’hi aniran fent diverses activitats. Els veïns han tallat el carrer de Sants amb pancartes i després han iniciat una marxa pels carrers del voltant. Cap a les 11, la majoria han marxat pels carrers de l’Eixample per trobar-se al migdia amb la concentració antifeixista convocada a la plaça de la Universitat.

La manifestació improvisada ha recorregut l’avinguda de Roma, el carrer d’Aragó i la Gran Via. En apropar-se a la plaça de la Universitat, s’han viscut alguns moments de tensió amb manifestants que anaven cap a la plaça de Catalunya amb banderes espanyoles. S’han enfrontat, per exemple, amb un motorista a qui han acabat tirant la moto a terra.

Un cop finalitzada la concentració de la plaça de la Universitat, els antifeixistes de Sants han tornat a fer el recorregut anterior pels carrers de l’Eixample. Al migdia s’hi ha fet un dinar popular.

Els ocupants de la plaça de Sants diuen que no volen enfrontar-se directament amb els grups d’ultradreta, però asseguren que no poden permetre que ells tornin a fer seu aquest espai, tampoc en un dia com avui. Ferran Aguiló, de l’Assemblea del Barri de Sants, explica que “fer fora els nazis de Sants el 2000 va costar molt i no volem permetre que tornin a venir”. “Si els nazis entressin a la plaça, és com si ens vingués algú al rebedor de casa”, adverteix Aguiló, que creu que els feixistes s’estan rearmant, que últimament han tingut reunions amb els grecs d’Alba Daurada i que es volen revifar colpejant llocs com Sants, on hi ha un moviment associatiu important.

La plataforma neofeixista La España en Marcha havia convocat una manifestació avui a les 11 h una manifestació a la plaça de Sants per anar cap a Montjuïc, però el Departament d’Interior en va prohibir el primer tram, fins a la plaça d’Espanya, que és on finalment s’han acabat concentrant per iniciar la marxa fins a l’acte de la plaça de Sant Jordi. Els convocants van recórrer contra la prohibició davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, però ahir mateix el jutge els va denegar el recurs.

Aquest matí s’han vist moltes unitats dels Mossos d’Esquadra desplegades preventivament a Sants, tot i que el dispositiu no es fa visible a la mateixa plaça.