ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "El pitjor símptoma al voltant la candidatura de Barcelona per als jocs olímpics d'hivern de 2022 és que la reunió que ha demanat l'alcalde Trias al president del COI tardarà com a mínim més de dos mesos en celebrar-se, quan s'haurien esgotat els terminis perquè el COE fes la proposta de Barcelona si aquesta fos l'adient. Alguna cosa vol significar això."

Els populars s’han mostrat partidaris des d’un bon inici per ajornar la candidatura de cara als jocs d’hivern. En el plenari d’aquest divendres demanaran a l’alcalde que aparqui les aspiracions olímpiques i decideixi definitivament si aposta pels jocs de 2022 o de 2026. En una entrevista a La Xarxa, Fernández Díaz ha acusat arias d’haver estat “desfullant la margarida” durant un mes i mig sense concretar quan s’hi presentarà la ciutat. I ha afirmat que el PP aposta per desestimar els jocs d’hivern de 2022.

El líder popular assegura que la reunió entre l’alcalde i el president del Comitè Olímpic Internacional tardarà com a mínim més de dos mesos a celebrar-se. Per tant, la trobada tindrà lloc un cop s’hagi passat la data límit per presentar la candidatura als jocs de 2022, el 14 de novembre.

Fernández Díaz defensa que si Barcelona es presenta als jocs olímpics hi haurà inversions que passaran al capdavant de les prioritats de la ciutat, com la línia ferroviària que arriba a Puigcerdà. El president del Grup Municipal del PP considera més necessari per als barcelonins tirar endavant projectes com la reurbanització dels entorns de l’estació de la Sagrera, l’L9 o la millora de Rodalies.

A més, Fernández considera que “la candidatura de 2026 o 2030 ha de ser una candidatura unitària, en què hi hagi representat tot el Pirineu amb el Pallars Sobirà i la Vall d’Aran”.