La cap de llista del PSC a les eleccions generals, Meritxell Batet, ha recriminat aquest dimecres les declaracions que la candidata del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, va fer al debat de TVE sobre violència de gènere. La socialista ha dit que qui té una “actitud negacionista” com aquesta “no mereix governar“. Batet ha assegurat que “no és bo banalitzar la inseguretat que pateixen les dones”.

Meritxell Batet ha defensat la proposta del PSOE de canviar el Codi penal pel que fa al consentiment en les relacions sexuals. Ha de ser “clau”, ha dit, en els delictes sexuals. També ha anunciat que destinaran més esforços en educació i ha destacat la intenció que hi hagi formació en educació afectivosexual i una assignatura que tracti la prevenció de violència de gènere.

Batet ha fet aquestes declaracions en un acte al passeig de Fabra i Puig. Hi ha estat acompanyada del candidat del PSC a les eleccions municipals de Barcelona, Jaume Collboni, el primer secretari del PSC Barcelona i diputat al Parlament de Catalunya, Ferran Pedret i la número set a la llista per Barcelona el 28-A, Carmen Andrés.

És “encertat” que Puigdemont reculli l’acta a Madrid

La candidata també s’ha referit a l’informe del Parlament Europeu -conegut aquest dimecres- que apunta que Carles Puigdemont hauria de recollir l’acta d’eurodiputat a Madrid en cas de sortir elegit a les eleccions del 26 de maig. La candidata del PSC ha dit que l’informe “és encertat” i coincideix amb la interpretació dels socialistes. Ha afegit que desconeix quins seran els moviments de l’expresident de la Generalitat però troba positiu que quedi “clar” el marc legal de referència.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]