jordi sanchez judici proces

El president de la Junta Electoral Central (JEC), Segundo Menéndez, ha emès una resolució aquest dimecres en la qual autoritza que el cap de llista de Junts per Catalunya les eleccions generals del 28-A, Jordi Sànchez, participi a les rodes de premsa que havia convocat tant l’Agència EFE -dijous, 18 d’abril- com l’Agència Catalana de Notícies -diumenge, 21 d’abril-. Tot i això, el partit no ha confirmat si seran a temps de gestionar-ho tècnicament.

La decisió s’ha adoptat amb “caràcter provisional” i “pendent de ratificació o desaprovació per la junta de la JEC”, tot i que el president de l’àrbitre electoral avança que s’ha pres “de conformitat amb el criteri precedent de la Junta en aquesta matèria”. La JEC ja va permetre aquest dimarts que el cap de llista d’ERC, Oriol Junqueras, ofereixi també a l’ACN una roda de premsa aquest divendres, 19 d’abril. També ha autoritzat altres peticions perquè Jordi Turull ofereixi una entrevista a Lleida TV i Josep Rull faci el mateix a El Punt Avui TV i Canal Terres de l’Ebre.

Les entrevistes s’hauran de fer des de la sala de videoconferències de la presó de Soto del Real i permetran que els caps de llista de les dues formacions independentistes despleguin les propostes del seu programa i atenguin preguntes dels periodistes per primer cop des que van entrar a la presó.

L’informe d’Institucions Penitenciàries estableix que la roda de premsa, convocada per a les 11.30 h, no es podrà allargar més enllà de les 12.30 h, per no entorpir l’inici del repartiment del dinar al centre, programat a les 13 h.