tsunami democràtic 9 novembre

La Junta Electoral Central (JEC) ha resolt que no és competent per prohibir “qualsevol acte o manifestació durant les jornades de reflexió i de votació” de caràcter general. Tot i això, adverteix la Generalitat “que ha d’adoptar les mesures necessàries per garantir l’absoluta neutralitat als espais públics”.

La Junta Electoral de Barcelona va remetre a la JEC la petició del Partit Popular per dissoldre les concentracions convocades per Tsunami Democràtic. Concretament, els populars van demanar que es prohibís qualsevol simbologia que defensés idearis partidistes. La candidata al PP del Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, considerava la crida “propaganda electoral per a la causa independentista”.

Malgrat la negativa a intercedir en les mobilitzacions de Tsunami Democràtic, sí ha estat contundent a l’hora de recordar a la Generalitat que ha de garantir “el lliure accés als col·legis electorals i que no es duguin a terme comportaments que pertorbin la lliure voluntat dels electors”. D’aquesta manera, s’hauran de prendre les mesures necessàries per evitar que cap grup entorpeixi l’accés als col·legis electorals ni coaccioni el vot dels electors.