La candidata del Partit Popular, Cayetana Álvarez de Toledo, ha defensat el vot al PP, aquest diumenge, 10 de novembre, perquè és el “vot útil, patriòtic, necessari i adult” per fer fora Pedro Sánchez de La Moncloa. La candidata popular ha defensat d’aquesta manera la necessitat de “reagrupar” el vot del centredreta en la figura del líder del PP, Pablo Casado. Ho ha dit a l’acte de final de campanya que els populars barcelonins han fet aquest divendres al barri de Gràcia de Barcelona. Álvarez de Toledo ha criticat durament Ciutadans, de qui ha dit que “han renunciat a articular una alternativa constitucionalista a Catalunya”. La popular ha carregat contra els taronges per no haver volgut arribar a un pacte electoral amb el PPC sota el nom d’Espanya Suma. “És un error històric”, ha reblat Álvarez de Toledo.

L’acte de tancament de campanya del PP s’ha fet a la Casa Capell, a Gràcia, davant unes 300 persones. La candidata barcelonina ha estat acompanyada dels caps de llista per Tarragona, Jordi Roca; Lleida, Dante Pérez, i Girona, Alberto Mas.

Casado, sobre el 10-N: “Empat tècnic” i “Una final de futbol”

El candidat del PP a la presidència espanyola en aquestes eleccions generals del 2019, Pablo Casado, ha assegurat a l’acte final de campanya a Madrid que hi ha un “empat tècnic” amb el PSOE i que només la fragmentació del centredreta pot salvar Pedro Sánchez. Casado ha comparat la situació amb un partit de futbol: “És com una final de futbol. O guanya un equip o l’altre”, ha afirmat.

Pablo Casado s’ha presentat com el líder capaç de “posar ordre a Catalunya” a diferència, ha dit, de Pedro Sánchez, que no ha fet res per detenir un altre cop contra la legalitat que, segons l’Audiència Nacional, s’estava preparant ja amb els CDR i amb Puigdemont”. El candidat popular ha acabat aquesta argumentació demanant el vot als “socialistes de bona fe” i als electors de Cs i Vox per “liderar una nova majoria a Espanya que representi tots els espanyols de bé” davant la “gravetat” de la situació actual.

Catalunya ha tornat a ser protagonista del míting de Casado. El candidat ha criticat que Sánchez no hagi “pres el control dels Mossos” amb la Llei de seguretat nacional ni hagi portat els líders independentistes a presons fora de Catalunya per evitar, ha dit, que surtin en tercer grau. Casado s’ha preguntat “què passarà demà i diumenge a Catalunya amb Tsunami Democràtic, l’ANC, Òmnium i els CDR dient que s’ha d’anar a centenars de col·legis per evitar que els catalans votin en llibertat”.

L’acte de tancament de campanya del PP a Madrid s’ha fet en un hivernacle instal·lat a la plaça de toros de Las Ventas. Fonts dels populars han xifrat en 2.000 les persones que eren dins i en un miler més els que s’han quedat fora.

El PP ha acabat la campanya amb un enviament massiu d’SMS per demanar el vot. “Hola, soc en Pablo Casado. Et demano el teu vot per sumar una nova majoria de canvi a Espanya davant la crisi econòmica i el desafiament separatista”, deia el missatge. Molts dels ciutadans que l’han rebut ho han denunciat a les xarxes socials.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]