El candidat d’En Comú Podem, Jaume Asens, ha demanat el vot en l’últim dia de campanya per tenir un govern a Espanya “que no sigui un mur” i “entengui” Catalunya. En un acte a Blanes, el candidat ha dit “qui no vulgui un govern de Casado i Sánchez, qui vol un president que entengui Catalunya, que voti En Comú Podem”. Ha assegurat que el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, és “l’únic que entén i respecta” Catalunya.

Asens també ha titllat d‘irresponsables els partits independentistes que aposten per “bloquejar” el Congrés i ha dit que els comuns volen “governar, desbloquejar i avançar perquè Catalunya avanci”.

En l’acte de cloenda de la campanya, Asens ha estat acompanyat per altres candidats com Aina Vidal, Mar García o Gerardo Pisarello. Davant d’unes 250 persones, Asens ha insistit en la necessitat d’un diàleg “efectiu” i “no un monòleg” per poder desbloquejar la situació política a Catalunya. “No aconseguirem trencar el cercle viciós si no traiem els presos”, ha avisat el candidat, que després ha demanat al PSOE “deixar de delegar el problema territorial en els tribunals” i “no subcontractar la gestió a Marchena i Marlaska”. En aquest sentit, Asens ha advertit que fins que no s’acabi “el bucle nacional” no es podrà assumir “els reptes de país”.

També ha carregat contra les formacions independentistes, especialment contra ERC i el seu líder, Gabriel Rufián, a qui ha qualificat de “ruleta russa” perquè “no se sap quan es dispararà”. “És un penell, una moneda tirada a l’aire que no saps de quin cantó caurà, una incògnita”, ha afegit. Asens s’ha dirigit per primera vegada a la CUP i els ha retret que vulguin “bloquejar” el Congrés i “només assistir a debats d’investidura i pressupostos”. “I així com volen derogar la reforma laboral i aconseguir un horitzó verd?”, s’ha preguntat, i ha promès que ells volen “garantir els drets de la gent”.

Iglesias diu que Sánchez ha convertit Catalunya en “l’excusa” per pactar amb el PP

Pablo Iglesias ha tancat a Madrid la campanya de les generals i ho ha fet acompanyat entre d’altres per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Iglesias ha acusat el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, de convertir Catalunya en “l’excusa ideal” per pactar amb la dreta i ha dit que per això cal votar Podem i fer “fracassar el pla” de Sánchez.

Iglesias, però, ha assegurat que a partir de dilluns “deixarà enrere els retrets” i estendrà la mà al PSOE per formar un govern de coalició. El candidat lila ha dit que “sabem que és imprescindible una majoria parlamentària àmplia per donar estabilitat al país” i ha reblat que està disposat a governar amb el PSOE “no perquè confiem en el PSOE, sinó perquè confiem en Espanya”.

Per la seva banda, Ada Colau ha dit, en relació amb la situació de Catalunya, que “el camí és el diàleg” i ha assegurat que “ni les presons, ni les sentències injustes ni la judicialització de la política ho arreglaran”. L’alcaldessa de Barcelona ha criticat socialistes i independentistes. D’aquests últims ha dit que “han comès errors polítics greus” com apostar per “la via unilateral” sense tenir una majoria social independentista. Al PSOE li ha retret l’amenaça del 155. Colau també ha defensat l’amor contra els “discursos de l’odi” i de la confrontació. “Venim a reivindicar l’entesa, el feminisme davant la testosterona, i a dir que poden passar moltes coses, però mai permetrem que la mala política de trinxeres divideixi la gent comuna, treballadora, les classes populars”, ha tancat la líder dels comuns.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]