Oriol Junqueras

Esquerra Republicana (ERC) ha presentat un recurs davant el Tribunal Suprem per la negativa de la Junta Electoral Central de restituir Oriol Junqueras com a candidat, tal com van demanar aquest dijous els republicans. Argumenten que, tot i la sentència del procés, la inhabilitació del líder republicà es troba suspesa fins que la justícia europea no decideixi sobre la seva immunitat. I, per tant, consideren que, si no està inhabilitat, tampoc se li hauria de poder aplicar la condemna fins que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea es pronunciï.

Per aquestes raons, els republicans demanen al Suprem que restitueixi Junqueras com a candidat i número u per Barcelona d’ERC a les eleccions generals del 10 de novembre. Entenen que “no serà possible que aparegui a les paperetes electorals perquè ja estan impreses i distribuïdes”, però insisteixen que sigui restituït com a candidat “per evitar qualsevol vulneració dels seus drets i llibertats públiques”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]