La ciutat ultima els detalls per a les eleccions generals del 10 de novembre. Les urnes i les paperetes ja s’han començat a distribuir des dels magatzems municipals pels 271 col·legis electorals de Barcelona. Fins i tot, en algun punt de votació, com a l’Escola els Llorers, de l’Eixample, ja ho tenen tot enllestit per a la jornada de diumenge.

Escola electoral al col·legi Els Llorers

En total es reparteixen 1.873 urnes per a les paperetes per al Congrés dels Diputats i 2.868 urnes per a les del Senat. Diumenge es constituiran 1.434 meses de votació a la ciutat. Per a aquestes eleccions generals, s’han proclamat 16 candidatures per al Congrés a la província de Barcelona i 15 candidatures per al Senat. També es repartiran 53 paquets de vots per a persones invidents.

Diumenge, 10 de novembre, els col·legis electorals obriran a les 9 h i tancaran a les 20 h. A Barcelona ciutat, podran votar 1.122.912 persones.

Aquestes seran les segones eleccions al Congrés i al Senat que tenen lloc el 2019. En les eleccions generals del 28 d’abril, ERC va ser el partit guanyador a la ciutat, amb el 23,1 % dels vots, seguit de molt a prop del PSC (22,8 %). També serà la tercera vegada que els barcelonins acudeixen a les urnes enguany, ja que el 26 de maig es van celebrar les eleccions municipals.