JAUME ASENS, tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania: "És un disbarat jurídic perseguir qui penja o despenja banderes, com en el cas de l'alcaldessa de Berga. Però igual que diem això, també ens sembla que és un error reaccionar intentant alimentar la guerra de banderes que interessa a certs nacionalismes però que, en veritat, el que fan és que un conflicte polític de base democràtica es converteixi en un conflicte d'identitat en què s'intenten ferir els uns als altres."

Tot i que Asens ha afirmat que la penjada de banderes “és un acte de llibertat d’expressió”, ha considerat que desplegar una estelada durant la manifestació en suport de Montse Venturós va ser “un error que no està d’acord amb la neutralitat institucional”. També ha afirmat que “la guerra de banderes” genera un “conflicte d’identitat en què s’intenten ferir els uns als altres”.

Ho ha dit durant el debat d’una proposició presentada pel PP, per “expressar el rebuig a la col·locació de l’estelada”. En aquest sentit, Jaume Asens ha recordat a Àngels Esteller (PP) que l’error també “l’han comès altres forces polítiques” amb relació al conflicte que van protagonitzar Alfred Bosch i Alberto Fernández Díaz: durant la diada de colles castelleres de la Mercè 2015 van desplegar una estelada i una bandera espanyola al balcó de l’Ajuntament.