Per CiU, el pressupost de l'any que ve té les prioritats equivocades i retalla les inversions. Motius que esgrimeix el principal grup de l'oposició per votar-hi en contra. Una setmana després de reunir-se amb el govern asseguren que no han rebut cap més trucada. SÒNIA RECASENS, regidora de CiU "Per tant, prefereixen tenir aquests 15 regidors aïllats, tancats, obtusos i sectaris, abans que Barcelona pugui disposar d'un pressupost." El govern no té, per ara, el suport de cap grup als comptes. El no de CiU se suma al rebuig ja anunciat d'Esquerra i el PP. Ciutadans, més a prop del no, manté encara la incògnita, i la CUP no ho farà públic fins demà en la comissió. En espera del que decideixin aquests dos grups, el govern ha carregat avui contra Esquerra, a qui acusa d'optar pel no per motius partidistes. I adverteixen els republicans que rebran un càstig electoral. GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "Si l'alternativa és aquesta alternativa de bloqueig als pressupostos de la capital del país, la ciutadania penalitzarà aquesta decisió". Pisarello també ha dit que passi el que passi demà en la Comissió d'Economia, el pressupost s'acabarà aprovant. Un altre missatge que porta implícit que la qüestió de confiança es dóna ja per feta.

“Per molts votants d’ERC serà difícil d’entendre”, ha sentenciat Pisarello, que ha afegit que no ha escoltat arguments “convincents” del “no” que els republicans van anunciar aquest diumenge als comptes. “Lamento i em preocupa aquesta decisió”, ha dit. El primer tinent d’alcalde ha assegurat que els acords amb ERC s’han complert en un 93 % i creu que els republicans hauran d’explicar el rebuig al pressupost. “Si l’alternativa és el bloqueig, la ciutadania penalitzarà aquesta decisió”, ha advertit Pisarello, que ha criticat que ERC se situï “més a prop de CiU que no de polítiques de progrés”.

El primer tinent d’alcalde ha explicat que el govern portarà a votació els comptes a la Comissió d’Economia tant si tenen previst guanyar-la com perdre-la. En la seva intervenció, Pisarello ha donat a entendre que la qüestió de confiança serà el camí final per aprovar els comptes quan ha dit que “més enllà del que passi en la comissió, el pressupost s’aprovarà”. El primer tinent d’alcalde ha fet una crida a la “responsabilitat” de la resta de forces polítiques per treballar en acords concrets a banda dels comptes. I ha advertit els grups que poden incidir o bé optar pel “bloqueig”.

CiU opta també pel rebuig als comptes

La regidora de CiU Sònia Recasens ha anunciat aquest dilluns que votaran “no” al pressupost perquè “no dóna resposta a les prioritats de CiU”. Recasens ha criticat que els comptes retallen les inversions i redueixen les partides per a ocupació i serveis com la neteja o l’enllumenat. I ha alertat que es preveu tancar el 2016 amb un superàvit de 69 milions. La regidora de CiU ha explicat que després d’una primera trobada amb el govern, la setmana passada, no han rebut cap trucada més. “Prefereixen tenir aquests 15 regidors aïllats, tancats, obtusos i sectaris, abans que Barcelona pugui disposar d’un pressupost”, ha sentenciat.