JAUME COLLBONI, tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació "Hem de deixar de mirar els grups més petits i més radicals o aquells que com Esquerra Republicana al final sembla que volen subordinar la ciutat a d'altres interessos. I fer-ho possible amb altes grups que també s'han ofert com és el cas de Convergència i Ciutadans. Jo crec que hem d'anar a la geometria variable."

Collboni ha dit que és “una mala notícia” que el pressupost no es pugui aprovar per la via ordinària i ha lamentat que en les converses amb l’oposició “s’ha parlat molt de política i poc de polítiques”. El tinent d’alcalde ha dit als grups que és “una irresponsabilitat” plantejar una moció de censura al govern “si no hi ha alternativa”. Però ha donat també un missatge als seus socis de govern, BComú, a qui ha instat a “obrir una nova etapa per no dependre de grups minoritaris i radicals i fer pactes de ciutat” amb CiU i C’s, que, segons Collboni, “ja s’hi han ofert”.

C’s confirma el no als comptes però s’ofereix a negociar

Carina Mejías ha anunciat que C’s votarà en contra del pressupost en la Comissió d’Economia d’aquesta tarda. Mejías ha criticat que els comptes superen el límit de despesa, ha dit que “es fa de banc” de la Generalitat i que no hi ha partides “suficients” per a polítiques socials, ocupació o habitatge. La líder de C’s ha assegurat que el govern no els ha trucat i ha advertit Colau que amb aquest “fals diàleg” no pretengui “carregar a l’oposició la responsabilitat de no negociar”.

Tot i això, s’ha ofert a “posar seny” i negociar per evitar “una ciutat bloquejada per les operacions polítiques de dos blocs”. La líder municipal de C’s ha situat en un bloc el govern, “que no vol dialogar”, i en l’altre CiU i ERC, “que instrumentalitzen Barcelona al servei de la Generalitat”. “Jo estic al mig amb una posició sensata”, ha sentenciat Mejías.