GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde: "Més enllà d'alguna conversa molt, molt aïllada i molt singular, no conec quin és el contingut de la proposta; per tant és una proposta que no s'ha valorat. Dit això, creiem que el dia sis de desembre serà un dia en què hi ha poc a celebrar."

Pisarello ha assegurat que ningú no ha traslladat al govern municipal la proposta conjunta d’obrir portes el Dia de la Constitució, “més enllà d’alguna conversa molt aïllada i singular”. Tot i així, el primer tinent d’alcalde ha dit que “el 6 de desembre hi ha poc a celebrar” perquè ha acusat el PP i el PSOE de deixar la Constitució “buida de significat”.

El consistori s’haurà de posicionar en la Comissió de Presidència d’aquest dimecres, ja que la CUP preguntarà al govern si declara laborables el 6-D i el 12-O. En la mateixa comissió, el PP mostrarà el seu posicionament contrari amb una proposició perquè l’Ajuntament faci un programa d’actes per celebrar la jornada.

Seguint les passes de Badalona

Després de la desobediència de Badalona, que va obrir el consistori el 12-O, ara algunes entitats independentistes es plantegen emprendre una acció similar de cara a aquest desembre. L’Associació de Municipis per la Independència ja ha anunciat que aquest divendres la directiva estudiarà quines “possibles accions” proposarà als governs favorables al dret a decidir.