MARÍA JOSÉ LECHA, presidenta del Grup Municipal de la CUP Capgirem Barcelona "Ciutat Vella viu més de cara al turisme que tot allò que reverteixi en una qualitat de vida per als veïns i veïnes. Tenen un entorn absolutament hostil i un exemple d'això és el que està passant amb el gimnàs Sant Pau. Nosaltres presentarem dimecres una proposició perquè el gimnàs sigui considerat un servei essencial dins del barri i, per tant, pugui ser expropiat."

Si la família Samaranch —propietària del local— no es fa enrere, la cooperativa que gestiona el gimnàs haurà d’afrontar un judici per impagament i expiració de contracte i, al mes de gener, serà desnonada. Per evitar-ho, la CUP demanarà a la Comissió d’aquest dimecres que l’Ajuntament consideri el centre esportiu com a servei essencial per al barri; d’aquesta manera podria expropiar-lo als Samaranch.

María José Lecha ha atribuït la negativa dels propietaris de reconsiderar la situació al procés de “gentrificació” que experimenta el districte: “Ciutat Vella viu més de cara al turisme que tot allò que reverteixi en una qualitat de vida per als veïns”, ha sentenciat. Lecha també ha explicat que la proposició farà un esment dels edificis de l’entorn del gimnàs perquè el consistori els inclogui dins del pla pel dret a l’habitatge i en destini una partida pressupostària.