Els Mossos d’Esquadra han identificat una desena de persones, inclosos la regidora i el diputat, i han tallat les cadenes per reobrir l’accés al certamen. Rovira ha defensat que quan “el 92 % de l’aigua a l’àrea metropolitana està privatitzada, no s’haurien de fer fires com aquesta, en les que hi ha empreses que fan negoci amb l’aigua“. És el cas -ha dit- d’Aigües de Barcelona, Aqualia, Suez i Sorigué.

La regidora també ha lamentat que “el saló iWater està enfocat a l’aigua com a negoci i com un recurs per treure rendibilitat econòmica”. Els cupaires consideren “una vergonya” que s’utilitzi “un servei bàsic com a font de negoci privat” i critiquen que la publicitat de la fira vengui l’esdeveniment com “una oportunitat empresarial única”.

La formació assembleària recorda que Aigües de Barcelona va tenir uns guanys de 29 milions d’euros el 2015, el 34 % més que l’any anterior. Per això, a l’acció d’avui han tornat a reclamar que l’Ajuntament de Barcelona avanci cap la remunicipalització del servei, després de més d’un any de mandat sense “passos evidents” en aquest sentit.