Jaume Asens es reivindica com l‘alternativa a “l’Espanya en blanc i negre del 155” de cara a les eleccions generals 2019. El candidat d’En Comú Podem el 28-A ha respost al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que no ha descartat l’aplicació del 155 si Catalunya pren una nova via unilateral. Asens lamenta que el 155 hagi tornat a la precampanya quan queda un mes perquè se celebri la cita electoral.

El candidat dels comuns ha deixat clar que, si els números sumen, “el PSOE governarà amb Ciutadans”. Això, segons Asens, pot suposar que s’apliqui el 155 a Catalunya de manera ininterrompuda, “tal com exigeix Albert Rivera”.

“No pot ser que Pedro Sánchez torni a amenaçar tots els catalans amb l’ús inconstitucional d’un article que ha fet tant de mal a les nostres institucions de govern.”

Eines per combatre la ultradreta

Asens ho ha dit en un acte que ha celebrat En Comú Podem per reflexionar i analitzar les causes de l’extrema dreta, així com establir eines per combatre-la. Ha estat acompanyat per Gerardo Pisarello, número tres al Congrés, i per Laura Pérez, número sis de la llista d’Ada Colau.

La convocatòria s’ha fet a Sant Antoni, on precisament dissabte col·lectius feministes van fer una crida per reivindicar una Barcelona plural i lliure davant l’acte de l’ultradretà Vox a Barcelona.

Acte En Comú Podem

Sobre l’extrema dreta, el candidat dels comuns al Congrés ha advertit que un dels seus perills és que “arrossega a altres partits de dretes i també d’esquerres al seu marc mental”. Un fet que, diu Asens, s’ha vist en el cas del PSOE.

“La millor forma per combatre l’extrema dreta no és al carrer”

Jaume Asens s’ha referit a les protestes dels antifeixistes per rebutjar l’acte de la ultradreta de Vox d’aquest dissabte. Assegura que “la millor forma per combatre l’extrema dreta no és al carrer”. Defensa les institucions com la via més contundent i eficaç per reduir l’extrema dreta.