L’espai teatral Microteatre Barcelona, al carrer de Bailèn, 194 iniciarà una campanya de micromecenatge amb el lema “Save Microteatre”. L’objectiu és fer front a les despeses per adaptar-se a les mesures anticovid i tornar a programar microteatre en les diferents sales del local. Per això, durant dues setmanes, han tancat l’espai per fer les obres necessàries.

Van passar de cinc sales a una

Microteatre Barcelona va obrir el 2015 inspirat en la sala madrilenya Microteatro por Dinero que compleix 10 anys. La sala ofereix teatre de petit format, espectacles de 15 minuts, en sales de 15 metres quadrats i per un públic de 15 persones. Aquesta fórmula, durant la pandèmia, no s’ha pogut programar, ja que era impossible complir amb les mesures anticovid.

Per això, van decidir ampliar una de les cinc sales de Microteatre per poder mantenir les distàncies de seguretat. En aquest espai no només han fet espectacles teatrals, també s’ha fet màgia o música.

L’única sala adaptada fins ara a la normativa anticovid de Microteatre Barcelona

Mampares per separar actors i públic

Ara, però, han decidit intentar tornar a obrir la resta de sales i tornar al format original, però amb la meitat de l’aforament, per fer-ho instal·laran mampares que separin el públic dels actors. “El nostre lema és poder veure com un actor respira, veure el primer pla de cinema, però veure’l en persona, és clar, això, el virus no ens ho permet, és inviable”, explica la Llibertat Robera, gerent de Microteatre Barcelona. Creu que les mampares poden ser una solució per recuperar la idea de veure diferents obres.

Trigarem molt de temps a posar-nos al dia, però com a mínim amb les mampares creiem que tindrem l’eina o el camí per fer-ho. ”
Llibertat Ribera, gerent de Microteatre Barcelona
Una de les mampares que ja s’han instal·lat a Microteatro por dinero de Madrid

Un Verkami per salvar Microteatre

Microteatre Barcelona ha tancat durant dues setmanes per instal·lar les mampares. Diuen que estan en una situació límit. De fet, encara deuen diners a proveïdors i actors d’abans de l’inici de la crisi sanitària de la covid-19, ja que sense pràcticament ingressos han hagut d’ajornar els pagaments. Per poder posar les finances en ordre i assumir la inversió de les mampares iniciaran una campanya de micromecenatge. “Estem intentant lluitar amb tot això i esperem que aquest Verkami ens ajudi a ser com aquesta llavor per començar a sembrar un altre cop i poder aixecar-nos de nou, sabem que no serà fàcil, però ho lluitarem fins al final”, assegura Llibertat Ribera. L’any 2017 ja van passar per una situació de crisi quan van superar amb una recollida de signatures i suports.

Un projecte consolidat a la ciutat

Fins a l’11 de febrer estaran tancades les sales, però esperen que amb les noves mesures anticovid torni a funcionar el concepte de microteatre. Diuen que just abans del confinament venien 1.000 entrades a la setmana, per això consideren que el format, després de cinc anys, s’ha consolidat a la ciutat.