El 22@ disposa, des d’aquest dimecres, amb una nova incubadora de projectes econòmics: és l’InnoBA, un centre que impulsarà l’emprenedoria amb models socials i solidaris. L’InnoBA —que ha nascut a l’antiga fàbrica tèxtil Can Jaumandreu— té lloc per acollir fins a una vintena d’iniciatives i, per ara, ja n’acull nou. Com Mammaproof, una plataforma que recull activitats i experiències perquè les facin famílies amb canalla.

Entre els projectes que ja estan treballant a l’InnoBA també hi ha FoodCoop BCN, que vol crear un supermercat amb productes ecològics i assequibles amb un model radicalment diferent al dels supermercats tradicionals: que els clients siguin, alhora, socis de la cooperativa. Un altre projecte és Film Club, una plataforma de continguts audiovisuals per a professors d’escola.

Un model que “contamini” l’economia

Tots els projectes tenen en comú que responen al model d’economia social i solidària; és a dir, que a banda d’obtenir beneficis econòmics, també proposen transformar la societat. Ethnic n’és un exemple: proposen una agència de viatges sostenibles, tant locals com internacionals.

Segons Barcelona Activa, que tutelarà els projectes que es coguin a l’InnoBA, en els últims dos anys s’han doblat les iniciatives socials i solidàries a la ciutat. Per això el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha defensat que aquests projectes acabin tenint un pes important en el conjunt de l’economia: “No volem parlar d’un petit tros de l’economia que queda arraconat, volem que els projectes contaminin el conjunt econòmic”, ha dit.