A partir d’aquest dimarts, els districtes d’Horta-Guinardó, les Corts i Gràcia compten amb Policia de Barri. Aquesta tarda, el comissionat de Seguretat Amadeu Recasens, juntament amb la regidora d’Horta-Guinardó, Mercedes Vidal, i el regidor de les Corts, Agustí Colom, han lliurat el diploma a 30 agents que han superat una formació especialitzada durant més de dues setmanes.

Es tracta d’una formació basada sobretot en detectar problemes de convivència, en capacitat per desplegar estratègies per anticipar-se al delicte i també en rebre informació sobre coneixements temàtics de cada barri com pot ser la diversitat religiosa o la perspectiva de gènere.

Sarrià-Sant Gervasi i l’Eixample, el 2019

Amb aquests, ja són vuit els districtes que compten amb Policia de Barri, després que el maig de l’any passat es va estrenar a Nou Barris i aquest gener va engegar-se a Sant Matí, a Sant Andreu, a Sants-Montjuïc i a Ciutat Vella. La intenció de l’Ajuntament és que aquest servei s’estengui també a l’Eixample i a Sarrià-Sant Gervasi a principis de l’any 2019, uns mesos més tard del que estava previst.

Balanç positiu però amb millores

En aquest any i mig llarg amb Policia de Barri, l’Ajuntament en fa un balanç positiu. Ara bé, el comissionat de Seguretat ha admès que ha calgut fer algunes millores. Per exemple, en “la connexió entre els policies que treballen de dia i els que treballen de nit”. Segons Recasens, “s’havia de fer una transferència d’informació i ja ho estem treballant”, ha dit a betevé.